Reviews van deze auteur

Atkins shakes.

Review over Atkins Dieet

Ben onlangs overgegaan van Modifast shakes e.d. op Atkins producten.
Vooral de chocolade en koffie shake produkten bevallen erg goed, maar op de verpakking staat in het geheel niet vermeld of er wellicht ook vitamines en/of mineralen zijn toegevoegd.
(iets wat modifast wél doet).
Weet iemand hier meer over te vertellen?
De Atkins shakes zijn wel erg koolhydraat-arm en dat is een sterk positief punt.

Sterke punten
Afvallen gaat prima!

Zwakke punten
Jo-Jo effect ligt steevast op de loer!

vraag.

Review over ModiFast

Hallo @ BECA. Hoe doe je dat zo snel die 3.5 kg. in korte tijd? Wel geweldig hoor en zeker een reden om krachtig door te gaan.
22 kg. nog? Je kunt m.i. beter eerst als doel 10 kg. nemen, dat is meer overzichtelijk en de kans op slagen is veel hoger.
Succes!!

Sterke punten
19 kg. in 4 maanden eraf.

Zwakke punten
Geen.

Bemoediging.

Review over ModiFast

@ RIZ: Wat je hongergevoel betreft: Dat is onvermijdelijk als je gaat afvallen, dus een paar tips hierover. s'-Morgens begin je met de muesly. Dat zou je wellicht beter kunnen doen in de avond want het vult toch wel iets meer dan shake. En als je salade erbij doet: erg goed, denk erom dat je zoveel mogelijk mag eten als je wilt, maar.........geen toevoegingen, maar lekker veel rauwkost, of, worteltjes en komkommer , radijsjes en zo.

Verder zou je veel moeten drinken, bijvoorbeeld thee of anders rivella en cola light.
Dan heb je vast minder hongergevoel en zal het vast gaan lukken.
Succes! Hans.

hart onder de riem.

Review over ModiFast

Nou @Jantien, wat een geweldig doel dat je stelt: 25 kg.in 2 maanden! Is dicipline dan genoeg om jou doel te bereiken? Hoe ga je met hongergevoelens om ? Werk je ook tussendoor? Welnu dat soort dingen vraag ik me dan af.
Zóveel afvallen is mij in elk geval niet gelukt. Op 3 januari gestart met shakes en muesly alles van Modifast. Tussendoor veel rauwkost en ontzettend veel thee. Wel afgevallen natuurlijk, maar met 18kg. was ik wel tevreden. Maar......eigenlijk moet er nog 5 af en dat wil (nog) niet. Ik eet wel appels en magere yoghert en 1x daags Modifast pudding.
Mogelijk is dit tóch niet strak genoeg.
Ik wens je heel veel succes ! Hans. (man 66 jaar Emmen).

stilstand.

Review over ModiFast

Op 3 januari ben ik met Modifast Intensive gestart. Ik wil mijn bloedsuiker omlaag krijgen en 15 kg. afvallen.
Nu (28-1) ben ik 9 kg. kwijt, maar....dat duurt al 4 dagen. Er gaat niets meer af!
Hoe komt dit? Ik volg Modifast zeer nauwgezet en wil echt nog 5kg. kwijt.
Ik eet soms wel vrij veel rauwkost.(ook kleine tomaatjes)
Is dit wellicht verkeerd?
Dank.

Sterke punten
Doorzetten.

Zwakke punten
geeuwhonger.

reacties:

Review: Modifast intensive

Hoi @Sanya.
20 kg. afvallen in hoeveel tijd wil je dat doen? Ben je fanatiek in dat soort dingen en zo ja, hoe doe je dat dan met moeilijke fasen?
Veel succes , als ik jou was zou ik me ietsjes vaker wegen, dan zie je direct resultaat!

Review: Vraag over groente

Jazeker, je kan alle rauwkost in principe wel koken of stomen,(behalve tomaat), maar dan is het effect van maagvulling een stuk minder!
Door koken etc. wordt het volume en de vezelwerking een stuk minder en moet je er meer van, en dat is ook weer niet de bedoeling.
Rauwkost in zakjes uit de supermarkt zijn ook wel goed te doen...
Afzender: Peter.

Review: Moeilijk start

Dag @Marijke.
Wat een ramp dat je steeds zo'n hoofdpijn hebt. Het kán een gevolg zijn van dat je wat weinig drinkt. Heb je al geprobeerd om veel water (of andere light frisdrank) te nemen? dat helpt ook vaak met het onderdrukken van erge hongergevoelens.
Na een week zie je echt het gevolg van je afvalrace, ook op de weegschaal.
dat stimuleert dan enorm om verder te gaan!
Heel veel succes
Afzender: Peter. 15kg.afgevallen met Modifast. (2 maanden over gedaan.)

Review: Afvallen poging 300

Half op dieet gaan werkt meestal niet, vandaar dat je w.s. gaat jo-jo-en. Het schiet niet op en je raakt er van gestresst. Daarom denk ik dat het wel degelijk erg goed zou zijn als je voor tenminste 14 dagen weer gaat "shaken". En een diëtiste raadplegen kan al helemaal geen kwaad; kost alleen wat centen, maar volgens mij weet jij zelf best goed hoe je het afvallen moet controleren en sturen.
Succes ermee!
Desalniettemin: Sterkte ermee, het zal je vast wel weer lukken!

Review: Afvallen poging 300

Dag Lieke. Even fanatiek shaken : een goed iniatief, zéker als je daarna met vakantie gaat, dan is alvast de basis gelegd.
Eerlijkheidshalve moet ik melden dat het "jo-jo-en" mij niet vreemd is; zo ben ik 3 kg. aangekomen sinds juni. Daardoor gealarmeerd ben ik direct meer gaan sporten in het fittnes-centrum én: ook weer streng op dieet.
Mijn streven is om de 3kg. er weer helemaal af te krijgen!
Alvast een mooie vakantie!
Groetjes. Hans.

Review: Modifast Intensive

Dag @Romy. Natuurlijk is het niet heel erg als je een dagje "normaal"eet. Maar...het net begonnen afvallen met de Modifast wordt hierdoor wel degelijk doorbroken en dat is zonde van alle moeite. Als je echt wilt afvallen is toch zeker 14 dagen nodig om enig succes te hebben en.... dan is het eten tussendoor van rauwkost absoluut toegestaan. Wortels zijn prima maar denk ook eens aan stukjes selderij of gemengde rauwkost , het maakt niet uit als er maar geen sausjes o.i.d. overheen gaat. De bedoeling is natuurlijk dat je het volhoudt en dan is enige maagvulling een prima hulpmiddel.
Heel veel succes!

Review: rauwkost wel of niet?

Hoi GROENTJE!
Even een korte reactie op je verslag. Mijn Modifast-kuur zit er nagenoeg op, ben van 105kg. op momenteel 82kg.geraakt ( 4 maanden over gedaan!).
Maar......jouw vraag. Ik heb ook tamelijk veel gebruik gemaakt van rauwkost, d.w.z. wortelen, komkommer en soms zure augurken. Ik moet zeggen; veel hongergevoel kreeg ik er niet van. Het vulde juist de maag en (voor jou ook belangrijk) het levert veel zemelen.
Ik heb het NIET als nadeel ondervonden; sterker nog, ik doe het nog steeds.
Aangevuld met appels en kleine tomaatjes; ook erg lekker en weinig caloriën.
Heb je wat aan dit verhaaltje?
Heel veel succes met je kuur!
Hans.

Review: kilo's kwijt!

Dag @Vanessa.
Gefeliciteerd met de 8.5 kg. die je kwijt bent! Het is niet niks en zéker gezien de vrij korte periode. Dat kán ook de reden zijn dat het nu even stilstaat.
Het is ons,(de afvallers!) immers wel bekend dat het zo kan gaan. Na de snelle afbraak van je vetcellen heeft het lichaam a.h.w. even pauze nodig, anders kan het zelfs te snel gaan. Het is een soort zelfbescherming van het lijf. Als dat niet zou gebeuren zou je zelfs duizelig of misselijk kunnen worden dus.....geef het wat tijd, maar ga wél gewoon door , volgens mij ben
je op de goede weg!
Succes en de groeten. Hans. Emmen.

Review: Modifast

Dag @Lieke.
Inderdaad stil de laatste tijd . Dan maar even een berichtje. Gefeliciteerd met die 7 (nu alweer meer??) kilo!! En dat na zo'n korte tijd.
De kunst is om verdwenen kilo's niet opnieuw aan te kweken; bijna nog moeilijker dan afvallen opzich!
Ik ben op dit moment 19 kilo kwijt; voel me stukken beter en zie er ook beter uit.
De modifast is gestopt na 3 maanden. Nu hou ik me bezig met andere manier van eten. Zo gebruik ik veel magere yoghurt en doe daat vezels of havermout doorheen; prima maagvulling en toch weinig caloriën. Maar.....lastig is het monent van lekkere trek, zeker s'-avonds. Modifast heeft ook reepjes, soms neem ik er wel 2.
Volhouden, dat is de kunst! De beloning is groot, hou dat voor ogen!
Groeten van Hans. (Man, 66 jaar, woont in Emmen).

Review: Modifast

Hallo LIEKE. Het is inderdaad een andere manier van eten en leven na de modifast afvalrace. Zo ga ik heel bewust om met alles wat ik in de winkel koop en kijk ook heel goed naar de etiketten van het product.(Calorieën ).
Verder bezoek ik 2x per week mijn sportschool en doe daar mijn dingen in eigen tempo. Verder veel fietsen en zo weinig mogelijk in de auto.
(Soms gaat het een beetje mis; dan heb ik een snoep-bui en bezondig me aan noten en abrikozen, andere dag spijt, maar........ik kom er niet meer van aan!!)
Veel sterkte met jouw verdere afvallen, ik hoop dat het je lukt!

Review: Modifast

Je hebt het zelf al aangegeven: Een volledige week op de Modifast tour is een begin om er 5kg. af te krijgen; wel zou ik het wat spannender maken door b.v. de shakes af te wisselen met muesly of met pudding. Mijn trucje was dan om de muesly te mengen met havermoutvlokken en vloeibare zoetstof. Zo wordt het toch een soort "maaltijd" en je raakt er ook vol van.
Qua calorieën scheelt het nauwelijks en na zo'n 7 dagen zul je merken dat de weegschaal het ook aangeeft!
Veel succes.
Hans.

Review: Modifast

Leuk die reacties van jou op de mailtjes. Mooi dat je weer overweegt te gaan bewegen; het is een goede ondersteuning voor je lichaam en wel speciaal de vetcellen die zo worden gestimuleerd en gereactiveerd. (Op de goede manier natuurlijk!).
Wat de 20 kg betreft die ik kwijt ben; begonnen op 2 januari (over goede voornemens gesproken!), en de échte modifast kuur heb ik beëindigd op 6 mei.
Er zijn 2 terugval momenten geweest die mij veel schuldgevoel bezorgde maar die ik na korte tijd weer met volle kracht heb voortgezet.
Ja, de biertjes. Voorheen genoot ik heel erg van Belgisch bier (Duvel etc) maar dat is nu écht voorbij. Alcohol gebruik ik helemaal niet meer. (Ben er niet saaier op geworden wordt mij verteld) en chippies heb ik vervangen door amandelen en andere gezonde snacks.(rijstwafels b.v., lekker).
Zo zie je; het oude leventje is wel ingeleverd, maar er is wel iets voor in de plaats gekomen en dat geeft enorme voldoening!
Groetjes. Hans.

Review: Modifast

Dag Lieke. Hoe gaat het met je. Ben je over het vorige weekend heen en ben je toch weer begonnen? Het is volkomen normaal hoor dat zoiets voorkomt; alle goede dingen komen toch wel. En.....zo erg is het ook weer niet; het geeft zelfs je lichaam even tijd om weer "bij te komen". Maar volgens mij ben je sterk genoeg om het kuren weer te hervatten.
Denk tussendoor vooral aan de mooie dingen die dichterbij komen door je andere figuur en dat soort dingen. Die gedachten kunnen je erg sterk maken; ook met een mooi weekend in het vooruitzicht.
Frisdranktip: Rivella light is best wel lekker, en wat al helemaal geen kwaad kan is er wat geroosterde sesamzaadjes bij te snoepen.(Of kers-tomaatjes).
Ik hoor wel van je .
Groetjes. Hans.

Review: Modifast

Hoi Lieke!
Bedankt voor je mail en mooi dat je weer de draad hebt opgepakt! Hoeveel kg. zou er in jouw plan nog af moeten; anders gezegd :wat is je streefgewicht?
Je hebt het ooit geschreven maar ik weet het niet meer precies.
Welnu, hoe het gaat... Ik ben net terug uit Lelystad waar ik een familie-party heb gehad. Aanleiding: een verjaardag en andere perikelen.
Nou, je weet w.s. wel hoe dat gaat. Er wordt van alles uit de kast gehaald met vooral veel lekkere dingen en drankjes. Ja, dan wordt het wel moeilijk.
Altijd nee zeggen en dan het eeuwige uitleggen waarom je dat dan zo doet.
Mijn familie bestaat uit hoofdzakelijk nichten die alles beter weten, dus dat is een hele klus.
Maar goed; ik blijf zoveel mogelijk standvastig en heb bijvoorbeeld absoluut gebak geweigerd. Niet leuk; maar achteraf heb ik geen spijt. Wel andere dingen genomen want je moet toch wát!
Terug in de auto toch wel tevreden hierover want ik wil zó graag op mijn gewicht blijven.( Momenteel is dat precies 81 kg. en ik ben 1.83 lang, dus dat zit wel goed).
Ik hoop voor jou dat je het blijft volhouden, zéker nu het zulk mooi weer wordt; inderdaad zijn de flesjes met Crystal Clear erg lekker, zal ik ook weer eens kopen!
Groetjes! Hans.

Review: Modifast

t'Gaat de goede kant op!!

Review: Verkeerde shakes?..

Geachte @MED: Als je Modifast Intensive shakes wil gebruiken, dan staat het op de verpakking en wel: Modifast Intensive. Ik begrijp uit je mail dat je het bij de Apotheek hebt gehaald, maar......waarom niet bij de drogist? Het is overal te krijgen en bestaat in vele smaken en ook in Muesly en pudding.
Andere Modifast shakes zijn in flesjes te krijgen, maar dat is géén Intensive en werkt ook anders.
Let er dus maar op, anders is het zonde van alle energie!

Review: Daar gaan we

Hallo Akima.
Hongergevoel, zeker in het begin, is onvermijdelijk, maar er is wel wat aan te doen.
Om te beginnen is water(of thee) drinken een goede methode. Als je erg flaauw wordt is het gebruik van rauwkost zéker een optie. Te denken valt aan bloemkool-roosjes of/ en wortelen. Praktisch geen calorieën en het vult heel aardig.
Bij Modifast is het eten van brood niet aan te raden; brood bevat snelle koolhydraten en bevordert het afvalproces allerminst.
Bij yoga o.i.d.: advies: neem 2 tabletjes dextrose (druivensuiker) mee.
Ik wens je veel succes met het afvallen!
Hans v.D. 66 en 19 kg. afgevallen in drie maanden.

Review: -

Beste Julia. Op 2 januari ben ik met modifast begonnen en heb de afvalrace uiteindelijk gewonnen door 19 kg.af te vallen. Ik ben er enthousiast over. Het is doorbijten, zeker in het begin, maar het is te doen! Je komt echt niets te kort wat vitaminen betreft mits je genoeg blijft drinken. Ook is het na enige tijd raadzaam om redelijk veel rauwkost te gebruiken want dat vult enigszins en houdt de stofwisseling op peil.
En ja.....het op gewicht blijven, dat is haast nog moeilijker als het afvallen opzich.
Mijn advies: je een andere levensstijl aanmeten; dat is écht de oplossing. Ik worstel er ook best mee, maar op wat uitspattingen na,( gezwicht voor een chocoladereep) is het vol te houden en voel je je uiteindelijk veel beter dan voor de tijd van het afvallen!
Veel succes en sterkte.
Hans.66 Emmen.

Review: moeite

@Linda: Modifast shake en muesli is bst wel lekker te maken. Koop een flesje vloerbare zoetstof en/of essences die je door de modifast doet en klop het goed op. Neem niet teveel water maar zorg ervoor dat het "romig" wordt. Ook voor de pudding is het belangrijk dat er niet teveel water bij gaat (150cc is genoeg).
Muesli wordt ook lekker met amandelessence. (Supermarkt, diverse soorten).
Doorzetten hoor!! Succes!

Review: moeite

@Linda: Natuurlijk heb ik ook regelmatig (heel veel) trek gehad en nóg is dat het geval. Wat ik op zo'n moment deed (en doe), is iets geheel anders gaan doen die sterk afleidt. Zo ga ik op zo'n moment eropuit, meestal naar de binnenstad van Emmen en doe daar iets leuks.( Dierentuin, boek kopen b.v.), en als de trek blijft: augurken eten (zuur!) en wortels. Helpt gegarandeerd.
Want: op gewicht blijven is feitelijk nét zo moeilijk als afvallen.
(Op een super zwak moment: reepje van Atkins eten: 115kcal)!
Groeten.

Review: moeite

@Linda moet natuurlijk zijn: @SARAH!!!!! Sorry.
Hans.

Review: Bemoediging.

Hoi @RIZ, Een pistolet is zeker een manier om 1x modifast te vervangen en kan je helpen in je strijd tegen de honger. Let wel op om dit niet al te vaak te doen, want: brood bevat veel koolhydraten en....helaas, die remmen het vetverbrandingsproces enorm af.
Wat ook wel kan(niet té vaak) is bijvoorbeeld 2 sneden zwart roggenbrood zonder beleg.
(Is ook goed bij het kunnen poepen).
Nou, succes ermee en gefeliciteerd met die 4kg.800gr!!). Hans.

Review: dag 1

Beste Jessica.
Mooi dat je met modifast-intensive gaat beginnen. Het is zeker niet makkelijk, en dan wel speciaal in de eerste (4)dagen. Zeer belangrijk is: Afleiding zoeken.
Dus b.v. leuke dingen doen in de hobby sfeer of wandelingen maken. Wel erg goed drinken, dat remt evt. hongergevoel. (Water, soft frisdrank 1 kcal.blikje, etc. Maar wat ook goed helpt voor tussendoor is rauwkost, b.v. bloemkoolstronkjes en wortelen. Lekker met kruidenzout.
Na 4 dagen wordt het gewoonte en ga je merken dat je afvalt. Dan gaat het nog beter!! Veel succes !
Hans van Dalen. Emmen.

Review: dag 1

Dag Sarah en Jessica.

Even een persoonlijke aanvulling over de smaken van Modifast-Intensive en smaaktrucjes.
Ben nu bezig in week 4 (afvallen gaat heel behoorlijk) en ik varieer met muesly en pudding. s-"Morgens begin ik met de shake. Weinig water en met een paar duppels aroma.(b.v.vanille of amandel) plus: vloerbare zoetstof. Heerlijk!
De muesly wordt extra lekker door amandel aroma . En de pudding( chocola is mijn favoriet) ook met weinig water zodat het wat dikker wordt.
En.....heel veel thee. Afwisselen met smaken geeft veel effect.
Succes met de afvalrace!!
Hans.

Review: dag 1

Op 19 januari ben ik gestart met Modifast-Intensive. Hoofdzakelijk omdat mijn bloedsuiker steeds te hoog bleef. Op die dag woog ik 106kg. Nu, op 20 februari is dat gezakt naar: 94kg. En....het bloedsuiker is nu 4,8. Maar ik wil uiteindelijk 90kg. gaan wegen.
Soms was het zwaar, meestal niet, dan leef ik mij uit in mijn hobby's e.d.
Ook de complimenten zijn natuurlijk de moeite dubbel en dwars waard.
Ik ga nog door tot ik 90kg. ben. Het gaat nu erg langzaam...
Hans.

Review: dag 1

Dag Roos (en anderen). De combinatie met Optimel ken ik niet. Is dat een eiwitrijk dieet o.i.d.? Ikzelf combineer liever niet omdat verschillende produkten verstorend kunnen werken,maar ik kan mij vergissen. Dat je sport als afleiding is prima, en het helpt ook nog.
Ik ben Modifast aan het afbouwen. Gebruik nog wel in de ochtend, maar ben overgegaan op veel yoghurt (mager!) en verder eet ik weer fruit. (Appels).
De laatste kilo's (er moeten er nog 4 af) die willen er maar niet af maar ik geeft niet op!!
Groeten en sterkte! Hans.

Review: dag 1

Ja, voordat ik 1 week geleden overging naar "gewoon"eten, d.w.z. yoghert en heel veel groenten, gebruikte ik in de ochtend altijd een modifast-shake.
Tussen de middag een beker muesly,(met amandel essence en zoetstof) en s-ávonds een pudding, ook met extra zoetstof en essence. Dan, als het hongergevoel toesloeg extra rauwe winterwortels, gesneden met kruidenzout en soms ook 1 ons rauwe zuurkool; vult goed, weinig callorien!
Nu ik dan de 90 kg. nader ( en beslist 85 kg wil gaan worden...) is het zaak om vol te houden. Het gaat lukken!!
Voor jullie allen: doorzetten, en laat je complimenteren!!
Hans. Emmen.

Review: dag 1

@ROOS e.a. Wat jammer voor je dat de 1e poging is mislukt. Maar wel begrijpelijk door je operatie. Wat buitengewoon belangrijk is voor een herstart:
Laat je door je omgeving motiveren! Zéker als het zo moeilijk is, is het alleen doen niet te doen. Zijn er huisgenoten die mee willen doen?
Ja, en verder zijn de eerste dagen lastig omdat je nog niet veel merkt van het afvallen.
Maak het jezelf niet te moeilijk; maak iets lekkers van de puddingjes en geef jezelf iets moois kado: CD? Sierraad o.id.? Het kan zó belangrijk zijn jezelf te waarderen, dan gaat heel vaak het afvallen wat beter!
Sterkte! Hans.

Review: dag 1

Dag @THES. Mooi dat Modifast zo bevalt. Hongergevoel is onontkoombaar maar het is mogelijk dit met b.v. veel thee (zoetjes erin!) of met rauwe groenten in de hand te houden. Shakes zou je evt. kunnen afwisselen door choc.pudding met weinig water en zoetstof te gebruiken. Ook muesly (door sommigen als vies omschreven) gaat heel goed met aroma (amandel b.v.).
Als je gaat afvallen(en dit gaat al heel vlot na 3 dagen!!) neemt vast je motivatie toe!(en...je zelfwaardering) Heel veel succes! Hans. ( 15kg.afgevallen in 2 maanden).

Review: dag 1

Dag allemaal! Leuk om weer wat te horen van jullie. Dat van die darmklachten is erg herkenbaar. Modifast zorgt ervoor dat de boel vast komt te zitten. Zemelen helpt zéker,maar wat ook goed is: Darmverzorging- capsules van Previte, verkrijgbaar bij o.a. Plus en AH. Je gaat er weer lekker van poepen!
Ben nu 85 kg.( En...ik kom van 104). Dus mijn Modifast programma is geslaagd! Nu is het de kunst het zo te houden.
Tips: Veel thee blijven gebruiken en magere yoghert, maag wel tot anderhalf liter per dag, doe daar dan bijvoorbeeld lijnzaad en zoetstof doorheen en je bent compleet verzadigd.
Klein ander tipje: er zijn nog steeds winterwortels te krijgen.
Lekker in stukjes (rauw) met kruidenzout. Neemt de honger weg!
Veel succes met jullie streven en veel succes!
Hans. Emmen.

Review: modifast

Gefeliciteerd met die 5 kilo!! Hoe gaat het nu verder met de 3-2-2 methode? Wat houdt dit precies in, hoe is het met het hongergevoel? Ik ben zover nog niet, ondanks dat mijn gewicht stil staat, zet ik nog 2 weken door.
Soms is het enigzins frustrerend , blijkbaar heeft het oude vet tijd nodig.
Hoe doet U dat verder, en lukt het ook verder af te vallen?
Vr. groet.

Review: modifast intensief en portiplus

Protiplus en Modifast Intensive is moeilijk te combineren. Dat komt door de verschillende eiwit-groepen van de producten. Gezien de verschillende suiker-eenheden is het niet raadzaam om dit te doen.
Wel zou kunnen(eventueel) Protifar of Atkins. Maar of het écht helpt bij afvallen; het is de vraag. Moddifast Int. is namelijk veel sterker in samenstelling en helpt dus iets beter in de resultaten.
Vr. groet en succes.