Het Cambridge Weight Plan Benelux BV is de distributeur voor Nederland, België en de Nederlandse Antillen. Dit plan heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen, met een eveneens snel groeiend netwerk van consulenten door het hele land. Het Cambridge Weight Plan Benelux BV als doel om niet alleen cliënten te begeleiden naar een gezond gewicht, maar ook te helpen om dit gewicht vast te houden door middel van het aanleren van een gezonde leefstijl. Dit Plan wordt wereldwijd, in meer dan 35 landen, ingevoerd. Binnen dit wereldwijde netwerk heeft het een voortrekkersrol bij, onder andere, het ontwikkelen van nieuwe programma’s op de onderdelen levensstijl en beweging. Cambridge Weight Plan Benelux BV is partner van het Liliane Fonds en de Sharing Success Foundation. In 2012 heeft Cambridge Weight Plan Benelux BV het financieel mogelijk gemaakt voor kansarme jongeren in Afrika, en meer specifiek in Benin, een school te realiseren. De huidige inspanningen voor verdere uitbreiding en verbetering voor hen zijn nu gericht op het verzorgen van ambachtelijke vervolgopleidingen.

Wat is het Cambridge Dieet?

Het Cambridge Dieet is ontwikkeld voor mensen die snel, verantwoord en makkelijk gewicht willen verliezen en voor mensen die op hun streefgewicht willen blijven. Het Cambridge heeft verschillende afslankprogrammas waar je ui kan kiezen met of zonder normale voeding. Het volgen van het dieet is erg eenvoudig: want je hoeft geen calorien te tellen of ingewikkelde maaltijden te bereiden! In plaats daarvan heb je de mogelijkheid om je normale maaltijd te vervangen door een van de voedzame, caloriearme soepen, shakes van het Cambridge Dieet. Terwijl je toch alle noodzakelijke voedingsstoffen, vitaminen en mineralen binnenkrijgt! Het Cambridge dieetprogramma is als volgt: Voor een periode van drie weken vervang je alle maaltijden met de maaltijdvervangers van het Cambridge Dieet. Na deze periode heb je een rustweek waarin je een gezonde avondmaaltijd mag eten. De maaltijd moet licht te verteren zijn en niet al te veel kilocalorien bevatten. Door het gebruiken van de producten van het Cambridge Dieet krijg je alle belangrijke voedingsstoffen binnen die je dagelijks nodig hebt. Het dieet bestaat vooral uit shakes, repen, soepen en pappen in diverse smaken ter vervanging van de maaltijden die je normaal nuttigt. Dagelijks krijg je zo'n 500 kilocalorien binnen. Hierdoor zou je dus minimaal 6 tot 8 kilo per maand kunnen afvallen.


Wat is het Cambridge Dieet?

Het Cambridge Dieet is ontwikkeld voor mensen die snel, verantwoord en makkelijk gewicht willen verliezen en voor mensen die op hun streefgewicht willen blijven. Het Cambridge heeft verschillende afslankprogrammas waar je ui kan kiezen met of zonder normale voeding. Het volgen van het dieet is erg eenvoudig: want je hoeft geen calorien te tellen of ingewikkelde maaltijden te bereiden! In plaats daarvan heb je de mogelijkheid om je normale maaltijd te vervangen door een van de voedzame, caloriearme soepen, shakes van het Cambridge Dieet. Terwijl je toch alle noodzakelijke voedingsstoffen, vitaminen en mineralen binnenkrijgt! Het Cambridge dieetprogramma is als volgt: Voor een periode van drie weken vervang je alle maaltijden met de maaltijdvervangers van het Cambridge Dieet. Na deze periode heb je een rustweek waarin je een gezonde avondmaaltijd mag eten. De maaltijd moet licht te verteren zijn en niet al te veel kilocalorien bevatten. Door het gebruiken van de producten van het Cambridge Dieet krijg je alle belangrijke voedingsstoffen binnen die je dagelijks nodig hebt. Het dieet bestaat vooral uit shakes, repen, soepen en pappen in diverse smaken ter vervanging van de maaltijden die je normaal nuttigt. Dagelijks krijg je zo'n 500 kilocalorien binnen. Hierdoor zou je dus minimaal 6 tot 8 kilo per maand kunnen afvallen.


Voor- en nadelen van het Cambridge Dieet

Voordelen van het Cambridge Dieet Het Cambridge Dieet is een manier om heel snel gewicht te verliezen. Het is niet nodig om calorien te tellen of ingewikkelde recepten te volgen om een lekkere gezonde maaltijd te koken. Het dieet is dus erg simpel om te volgen. Nadelen van het Cambridge Dieet Wanneer je dit dieet volgt krijgt het lichaam veel te weinig kilocalorien binnen. Hierdoor krijgt je lichaam niet wat het nodig heeft. Het metabolisme kan ook vertragen, hierdoor zal je uiteindelijk minder snel afvallen. Door het eten van te weinig kilocalorien zal je steeds last hebben van een irritant hongergevoel en hierdoor zal je veel moeite hebben om het dieet vol te houden. Nog een ander gevolg van zo weinig kilocalorien nuttigen is dat je last krijg van vermoeidheid, duizeligheid, misselijkheid en concentratieproblemen. Het Cambridge Dieet leert mensen niks over eten, portiecontrole, de waarde van voeding voor het lichaam en het maken van de juiste keuzes. Het Cambridge Dieet is een klassiek voorbeeld van een crashdieet oftewel een uithongeringsdieet. Tijdens dit dieet mag je namelijk maar 500 kilocalorien nuttigen. Het lichaam heeft ongeveer 2000 kilocalorien nodig om optimaal te functioneren. Eet je maar 500 kilocalorien, dan gaat het lichaam uiteindelijk op de spaarstand wat het jojo-effect tot gevolg heeft.


Voor- en nadelen van het Cambridge Dieet

Voordelen van het Cambridge Dieet Het Cambridge Dieet is een manier om heel snel gewicht te verliezen. Het is niet nodig om calorien te tellen of ingewikkelde recepten te volgen om een lekkere gezonde maaltijd te koken. Het dieet is dus erg simpel om te volgen. Nadelen van het Cambridge Dieet Wanneer je dit dieet volgt krijgt het lichaam veel te weinig kilocalorien binnen. Hierdoor krijgt je lichaam niet wat het nodig heeft. Het metabolisme kan ook vertragen, hierdoor zal je uiteindelijk minder snel afvallen. Door het eten van te weinig kilocalorien zal je steeds last hebben van een irritant hongergevoel en hierdoor zal je veel moeite hebben om het dieet vol te houden. Nog een ander gevolg van zo weinig kilocalorien nuttigen is dat je last krijg van vermoeidheid, duizeligheid, misselijkheid en concentratieproblemen. Het Cambridge Dieet leert mensen niks over eten, portiecontrole, de waarde van voeding voor het lichaam en het maken van de juiste keuzes. Het Cambridge Dieet is een klassiek voorbeeld van een crashdieet oftewel een uithongeringsdieet. Tijdens dit dieet mag je namelijk maar 500 kilocalorien nuttigen. Het lichaam heeft ongeveer 2000 kilocalorien nodig om optimaal te functioneren. Eet je maar 500 kilocalorien, dan gaat het lichaam uiteindelijk op de spaarstand wat het jojo-effect tot gevolg heeft.


Cambridge Dieet Reviews

  • Beste allemaal,

    Ongeveer 4 jaar geleden heb ik ook het Cambdrige Dieet gevolgd (500). Ik ben in de eerste week 5 kilo afgevallen, in de tweede week 3 en vervolgens 2 kilo per werk. Al met al was ik in 2,5 maand 25 kilo kwijt! Ik was van 111 kilo afgevallen tot 86 kilo! MAAR..

    Al in de eerste weken begon ik last te krijgen van mijn darmen. Naar de wc voor een groot boodschap? Nou, dat werd 1x in de week en als je geluk had 2x. Vervolgens stopte mijn menstruatie.. Dat was 'gewoon'. Ik gaf niet op en ging door. Ik voelde mij op veel momenten energiek, maar ook op heel veel momenten moe, heel moe! In plaats van 8 uur per dag te slapen (in bed te liggen), sliep ik (indien mogelijk) tot wel 15 uur per dag. Ik had namelijk geen kracht... Ik begon vaker duizelig te worden. Als ik opstond moet ik even paar tellen wachten, omdat het donker werd... Op een gegeven moment kreeg ik ook haaruitval.. Ik ging door een door. Alleen was mijn haaruitval echt de reden om per direct te stoppen. Ik was gewoon ziek geworden! Mijn lichaam was erg zwak geworden.

    De kilo's ben ik meer dan ruim weer aangekomen. Ookal weeg ik nu zwaarder, 117 kilo! Ik voel mij fijner dan dat ik mij voelde tijdens het Cambdrige dieet. Ik ben nu gezond aan het eten en heb het voornemen op 6 kilo per maand af te vallen.

    Sterke punten
    - Per week val je gemiddeld 2% af van jouw totale startgewicht. Weeg je 100 kilo. Dan val je 2 kilo per week af. Ongeveer...
    - Snel resultaat, gegarandeerd gewichtsverlies, zolang je je aan het dieet houdt.
    - Niet nadenken over wat je wel/niet mag eten.

    Zwakke punten
    - Moe
    - Duizelig
    - Zwak
    - Lui
    - Geen Menstruatie
    - Haaruitval
    - Emotioneel zwak
    - Slappe huid
    - Slappe spieren

    Door PinkPower op 8 september 2014 Reageer (1 reactie)

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Hallo mensen,
    Ik ben 24 jaar en sinds vandaag begonnen met cambridge 500. Hiervoor deed ikde dieet modifast, en helaas ben k daar niet veel mee afgevallen. In totaal wil ik 8 kg afvallen. Zou graag weten of er andere mensen zijn om elkaar te kunnen steunen. Dat zou ik wel leuk vinden.

    Groetjessss

    Door Nass op 13 augustus 2014 Reageer (8 reacties)

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Ik ben na lang na te denken over hoe nu verder als ik zo blijf groeien begonnen met de Cambridge 800. De bedoeling was om de 500 te gaan doen, maar aangezien ik levenslang bloedverdunners moet gebruiken, was dat niet verantwoord. Iets teleurgesteld begonnen, maar dat was na een week al weer over want was toen al 3 kg afgevallen. De stok achter de deur om iedere week naar de consulente te gaan om je te laten wegen en te horen dat ze tevreden is en of je nog problemen ondervind, vind ik erg fijn.
    Op 24 Juni 2014 ben ik begonnen met een gewicht van 114.3 kg bij een lengte van 177 cm. Ik voelde en was dik, voelde me niet happy, ging nooit meer zwemmen, kleren kopen zag ik tegenaan, want de helft past niet of vind ik niet leuk. Nu ben ik 33 dagen verder en ben nu 10 kg afgevallen. Ik ben nu al super trots op mezelf en voel me stukken beter. Zelfs het aantal bloedverdunners per week is verminderd, van 2x4 en rest 3 tabl naar 3 tabl per dag! Het verbaast me dat het me zo gemakkelijk af gaat. Komt denk ik omdat ik per dag gemiddeld wel 3.3 gram afval, en dat is me nog nooit gelukt.

    Sterke punten
    Ik krijg een zat gevoel van de shakes
    De shakes zijn lekker
    Iedere week controle van de consulente
    Bij moeilijkheden kun je dit doorgeven aan consulente
    Ik val snel af dus dan heb je ook meer doorzettingsvermogen.

    Zwakke punten
    Droge mond,( maar dan drink ik gemakkelijker weer meer water)
    Obstipatie ( gebruik van korrels van Vogel 1x dgs helpt)


    Door Greet op 27 juli 2014 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Sinds 5 weken ben ik bezig met het Cambridge 500 programma. Gestart op 85.2 kilo en nu 9.9 kilo lichter! 75.3 dus. Ooit heb ik zelf een koolhydraat arm dieet gedaan op Eigen kracht en had vaak honger en voelde me slap. Nu met het Cambridge dieet echt nergens geen last van! De eerste drie dagen is zwaar de eerste shake word je misselijk van (tenminste ik) en honger als 10 ander misschien ook omdat ik het uit een opwelling ging doen maar, nee echt nergens geen last meer van geen honger niets! Natuurlijk heb je er minuten of een dag bij zitten dat je de hele dag met jezelf in gevecht bent maar zeg nou zelf. Is dat niet met ieder dieet? De eet week vond ik wel lastig in de ochtend al na moeten denken wat je s'avonds voor een lekkers klaar gaat maken. Want dan lust je werkelijk alles! En de week daarna moet je wel weer even afkicken van het eten hoor. Maar voor de rest.. Ik raad het niemand aan maar GUN het ieder te zwaar mens wie vaak zat heeft gevochten tegen de kilo's want al met al dit als je alles bij elkaar bekijkt is een makkie!

    Sterke punten
    Nergens over na hoeven denken
    Leuke consulenten
    Die kilo's iedere week er weer af
    Lekkere smaken shake lust er denk ik wel 7

    Zwakke punten
    Stoelgang zeer traag ook met Cambridge fiber.
    Gemiddeld om de 4/5 dagen naar het toilet kunnen..

    Door Jaimy op 23 juli 2014 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Ik heb het dieet (gelukkig) maar kort gevolgd. Wegens gezondheidsproblemen was ik genoodzaakt direct te stoppen. Gelukkig verdwenen hierna ook de meeste problemen.
    Ik heb nog steeds wel een dreigend trage schildklier...
    Toen ik de consulente van mijn problemen op de hoogte bracht was haar eerste reactie 'zal ik je maar van de lijst afhalen dan?'. Pardon!! Geen belangstelling, interesse oid. Alleen geïnteresseerd in het verkopen van zakjes.. Het woord consulent zou deze mevrouw Lloyd uit Capelle aan den IJssel dan ook niet mogen dragen! Na het cambridge debacle ben ik weer op eigen kracht verder gegaan en al behoorlijk wat afgevallen ( van 93 naar 84 inmiddels). Ik vind het ook prettiger om bijv voor het ontbijt crackers of een boterham te eten met fruit dan zo'n vieze shake. En dan heb ik het nog niet over de soep!! Verder normale porties met veel groente en veel water drinken.
    Nu zal, hoop ik, niet iedere consulent zo enorm ondeskundig te werk gaan, maar verwacht er iig niet teveel van en ga bij problemen meteen naar een huisarts en ga niet af op de consulent want die is voornamelijk geïnteresseerd in het verkopen van haar spullen.

    Sterke punten
    (Te?) snel afvallen

    Zwakke punten
    Ondeskundige begeleiding
    Eentonig
    Lichamelijke ongemakken tot gevolg die bij lang gebruik zelfs vrij ernstig kunnen zijn
    Veel shakes zijn niet echt lekker en de soep ronduit vies zelfs
    Enorme hoeveelheid water drinken

    Door Brigit op 16 juli 2014 Reageer (5 reacties)

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • hallo,
    ik ben Rianka.
    en ben een halfjaar aan Cambridge geweest.
    ik heb een goede tot een top ervaring van Cambridge.
    had een gewicht van ruim 107 kilo ben in de halfjaar naar het gewicht gegaan van 83 kilo.
    heb in die tijd te horen gekregen dat ik niet zwanger kon worden als ik op de gewicht blijf van 107, naar een lange periode shaken ben ik in de tijd dat wil ging afbouwen spontaan zwanger geworden.
    daar ben ik heel blij mee, nu ik op de helft ben van me zwangerschap kom ik wel aan maar daar heb ik deels genoeg'e mee, doet me wel deels zeer dat ik aankom maar als ik bevallen ben, ga ik gewoon weer op dieet. dat ik wel gewoon op mijn gewicht weer kom van 83 en als het mee zit nog minder.
    heb nu een mooie toekomst om naar te kijken!

    Zwakke punten
    water te drinken.
    kon het zo koud laten maken ik vond het totaal niet lekker om water te drinken.
    ik dronk het wel omdat ik toch wel me vocht binnen moest krijgen.

    en sommige smaakjes waren niet echt lekker.

    Door rianka op 15 juli 2014 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • 4 dagen geleden voor de 2e keer gestart met cambridge 500. Vorige keer ben ik in precies 4 weken 13 kilo afgevallen. Ik was gestart op 94 kilo en eindigde op 81 kilo. Mijn lengte is 1.85. Maanden lang heb ik mijn gewicht goed gehouden en ben ik van suikers afgebleven. Helaas op vakantie mijn eigen voeding patroon verbroken en in de weken na de vakantie veel te veel gegeten, na weken lang overmatig eten en suikers eten is mijn gewicht gestegen naar 86 kilo. Nu de rem er weer op met cambridge 500. 1 en 2e dag honger gevoel 3e dag heel zwak en grieperig gevoel nu dag 4 helemaal top voel ik me het ergste is achter de rug. Ik denk dat je lichaam moet ontwennen aan de suikers die je dagelijks binnen krijgt en dat je je daardoor ff slecht gaat voelen. Ik ben in ieder geval vastberaden en ga dit 4 weken doen. Mijn streefgewicht is 77 kilo en ben overtuigd dat dit gaat lukken. Nu op dag 4 ben ik al 3 kilo kwijt, ook vocht maar toch. Dit dieet is top voor iedereen met doorzettingsvermogen

    Sterke punten
    Je weet precies wat je mag . Geen honger gevoel. Super snel resultaat. Blijvende resultaten mits je niet als een gek weer gaat eten dan want elk pondje door t mondje.

    Zwakke punten
    Eerste dagen zijn echt heel zwaar. Je gaat uit je mond stinken dus veel kauwgom eten wel suikervrij natuurlijk

    Door anoniem op 10 juli 2014 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Hai allemaal! Ik ben gisteren weer begonnen met cb500 3jaar geleden was het me 1e keer en was van 98kilo naar 75kilo gegaan in anderhalfmaand! Daarop 10kilo zelf eraf gekregen door goed te portieren. Ik ben 4maandjes geleden bevallen van onze mooie 2e mannetje maar helaas 38 kilo weer zwaarder.
    Ik heb er onwijs zin in en tot nu toe(2e dag) gaat het goed ondanks trekneigingen. Moet zowat mentaal vechten met mezelf maar ik weet waarvoor ik het doe en het verdwijnt ook weer razendsnel.

    Komt helemaal goed over 2maandjes kijk ik terug en ben ik super blij met me keuzes.

    Ik raad het iedereen aan maar je moet er echt sterk voor zijn en je doelen echt aangrijpen als je ervoor wilt gaan

    Beat the kilo's!

    Sterke punten
    Valt snel af
    Lekkere smaken shake (vindikzelf)
    Makkelijk en haalbaar

    Zwakke punten
    Mentaal klaar voor zijn vooral de eerste week is kan heavy zijn

    Door Chan op 8 juli 2014 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Na 4 weken ben ik al 7 kilo kwijt, met het Cambridge 800 dieet.
    Het is super goed te doen. S'morgens een shake, s'middags een reep, en s'avonds 400 kcal avondmaaltijd. En 3 liter water. Het is echt heel goed vol te houden.

    Nu een vraag nu ga ik met vakantie, zal ik afbouwen en na de vakantie weer beginnen? Ik wil graag in de vakantie een wijntje drinken!
    Of doorgaan ook in de vakantie????

    Wie heeft hier ervaring mee?
    Groetjes,

    Sterke punten
    Snel afvallen
    Goede begleiding
    Goede produkten

    Zwakke punten
    3 liter water per dag drinken

    Door Yvonne op 1 juli 2014 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Ik heb geen overgewicht, maar wil graag wat kg kwijt voor de zomer. Ik ben in drie weken al 4 kg afgevallen, hartstikke top dus! Nog drie weken te gaan, dit doel heb ik voor mezelf gesteld, en dan weer afbouwen. Wel ben ik bang voor de afbouwweken, hopelijk laat ik mezelf niet te veel gaan..

    Sterke punten
    Snel en effectief. Lekkere producten! Met name de shakes en peanut crunch reep.

    Zwakke punten
    Koud en haaruitval.

    Door Veertje op 31 mei 2014 Reageer (1 reactie)

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Ik ben 28 april 2014 begonnen met het Cambridge 500 dieet en ben sinds die dag 14 kilo kwijt. Het is absoluut een dieet voor doorzetters. De tussenweek was aanvankelijk heerlijk (wat was kauwen ook al weer??) maar daarna moest ik opnieuw afkicken, net als in de eerste week. Ik ga zeker door totdat mn doel is bereikt.

    Sterke punten
    Snel afvallen
    Goede ondersteuning
    Makkelijk en duidelijk

    Zwakke punten
    slechte adem
    stoelgang is trager

    Door Dion Bremmer op 30 mei 2014 Reageer (2 reacties)

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • ik heb 2 maanden 800 cal. gedaan en het ging als een trein, ik woog 74 kilo nu 65, binnen een maand ging het vochtgehalte van 48,2 naar 55%, spiermassa van 45,4 naar 48,6, lichaamsbouw van 2 naar 5, ruststofwisselingsleeftijd van 49 naar 32 (gaat niet lager) jaar, én vetpercentage van 35,2 naar 23,7, dus ja, voor mij zichtbaar resultaat, ik ben zeer tevreden! Ik eet 's ochtends nog porridge na de eerste dagen shakes, van porridge kreeg ik een "voller" gevoel.
    af en toe ook 's middags nog een reep, 's avonds eet ik gewoon met mijn gezin mee.
    In gewicht ga ik nu niet of nauwelijks meer afvallen zei de consulent maar ik moet nu letten op mijn kleding. Ook hoor ik van mensen om mij heen dat mede door de 3 liter water de huid van mijn gezicht er veel beter uitziet! Vind je de 500 te zwaar, waarom dan niet wat hoger in caloriën, het gaat dan wat langzamer maar je kunt het dan beter volhouden! (Ik moet er wel bijzeggen dat ik veel beweeg, ik heb een horecazaak en ik sport 4 keer in de week, met stil zitten val je niet af!)

    Sterke punten
    snel resultaat

    Zwakke punten
    als ik iets zou moeten noemen is dat je er de eerste dagen echt aan moet wennen en ook best een hongergevoel hebt, dat is na een paar dagen een stuk minder, mijn consulent adviseerde mij om bij hongergevoel gelijk water naar binnen te werken. De shakes gaven mij niet genoeg voldoening, ik heb de eerste weken iedere ochtend porridge genomen en 's middags de ene dag een reep, de andere dag soep

    Door carin junte op 25 mei 2014 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • 24 april 2013 ben ik gestart met het cambridge dieet...nu 1 jaar later 60 kilo lichter!! wat ben ik blij dat ik gestart ben met dit dieet! ik heb nu in me eerste week van de afbouw en dat gaat voorals nog prima! ik raad het zeker aan voor iedereen maar zorg wel dat je goede begeleiding krijgt hierin!!

    Sterke punten
    *geen hongergevoel
    *snel afvallen dus je ziet snel resultaat wat goed is voor je doorzettingsvermogen!
    * lekkere producten
    *veel variatie om het je makkelijker te maken (als je iets beu bent kan je goed switchen)

    Zwakke punten
    heb ik eigenlijk niet zo ervaart zwakke punten....als je je netjes aan de regels houd en en goed de adviezen op volgt zijn er geen zwakke punten!

    Door vanessa op 7 mei 2014 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Hallo lieve iedereen. Ik ben gisteren begonnen met het cb dieet. Ik heb het echt heeel zwaar duizelig en honger vooral k*t dat als je een gezin hebt wel lekker moet blijven koken. ... maar ik was naar 1 dag al 1,20 kg kwijt dus ik ga er voor ik ben 95 kilo en moet naar de 70 voor 1 aug als me dat lukt krijg ik 2000 euro van mn vriend dusss ja ik ga er voor al voel ik me niet happy

    Sterke punten
    Geen idee nog !!!!

    Zwakke punten
    Hongerrrrrrr

    Door jessica op 4 april 2014 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Dit is mijn eerste dag cambridge. Ik heb de hele dag een hongergevoel en de shakes vind ik niet echt lekker, maar t is even doorbijten! Wat zal ik blij zijn als ik straks gezond en slank op het strand lig!!!!

    Sterke punten
    Niet kunnen smokkelen.

    Zwakke punten
    Smaak van de shakes en hongergevoel

    Door anne op 14 maart 2014 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • ik ben gestarts op 3 januari 2014 met Cambridge 500..
    Nu 9 weken verder ben ik ruim 23 kilo lichter..
    Het is super goed vol te houden en de eetweek 1x per 4 weken zijn echt de beloning.

    Sterke punten
    makkelijk, niet nadenken, niks anders extra mogen dus smokkelen is geen optie

    Zwakke punten
    tot nu toe geen zwakke punten..

    Door jennifer op 7 maart 2014 Reageer (1 reactie)

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Ongeveer een jaar geleden heb ik 2 maanden cambridge 500 gedaan. Ik ben toen gestopt omdat ik er eigenlijk niet klaar voor was. Ik vond de begeleiding super. Ik kom altijd mailen of bellen als ik op het punt stond te zondigen. Ook viel je veel en snel af. Ik vond alleen de shakes en de soepen niet te drinken. Ik wordt er misselijk van als ik er aan denk bah!

    Dit dieet vraagt veel van je, maar toch raad ik het aan. Vooral als je van een duidelijk en consequent dieet houdt. Simpeler als het cambridge 500 dieet kan het haast niet.

    Sterke punten
    *snel afvallen
    *duidelijk
    *goede begeleiding

    Zwakke punten
    *vergt veel doorzettingsvermogen
    *stinkende adem
    *vieze shakes en soepen
    *koud hebben
    *rillerig gevoel
    *flauw

    Door Femke op 8 februari 2014 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Ik ben slank en veel verklaren mij voor gek als ik wil afvallen. Ik hou enorm van lekker eten en wijntjes dus ik moet wel twee keer per jaar een vetlaagje kwijt. Dan praat ik over 3 kg. Zonder Cambridge lukt het mij niet. Ik kies voor Cambridge 800 en dan 's-ochtends pap en 's-middags pap en veel water uiteraard. 's-avonds eet ik warm met veel groente en weinig vet en geen suiker. 's-avonds mag ik evt. een glaasje rode wijn. In een week val ik dan al 2 kg af! Hier word ik blij van!

    Sterke punten
    De pap is lekker met kaneel. Vult goed en geen honger gevoel.

    Zwakke punten
    je gaat uit je mond ruiken

    Door Marie-jose op 29 januari 2014 Reageer (1 reactie)

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Maar de kilos blijven weg

    Sterke punten
    Je valt snel af

    Zwakke punten
    Verstopte darmen

    Door petra op 27 januari 2014 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • 12 kg kwijt in 2 maanden!

    Sterke punten
    -valt snel af
    -shakes smaken lekker
    -geen moeilijk dieet
    -goed vol te houden omdat je ook normale voeding binnen krijgt

    Zwakke punten
    - als je eenmaal gestopt bent met dieet is het moeilijk om een gezond en normaal eetpatroon te vinden zonder shakes.
    - als je stopt met dieet kom je wel weer paar kg aan.

    Door Danielle op 22 november 2013 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Cambrige gedaan en ik was heel tevreden , viel heel goed af en in 5 weken tijd 13 kilo eraf .
    Weer gewoon gaan eten en nu 5 maanden later alles er weer bij!!!! En heel wat haren minder , want ik kreeg toen ik stopte flink haaruitval !!!
    Nu begonnen met een dieet waarbij je bewust leert eten , en dat is heel wat gezonder!!!!!

    Sterke punten
    snel afvallen!!!

    Zwakke punten
    Haaruitval gekregen
    Alle kilo,s zaten er niet normaal snel weer aan !!!!

    Door Annie op 7 oktober 2013 Reageer (1 reactie)

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Ik ben nu 7 weken bezig en 15 kilo kwijt! Ik voel me zo veeel lekkerder in me vel.. Dat is met geen pen te beschrijven! Nog 1 volle week er tegen aan en dan ga ik afbouwen?

    Sterke punten
    Valt snel af
    Je weet wat je moet eten geen maaltijden bereiden etc.
    Makkelijk als je weg gaat

    Zwakke punten
    Eerste week slechte adem

    Door Angelique op 19 september 2013 Reageer (1 reactie)

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Overig:
    Nog geen last van haaruitval, maar ik slik naast dit dieet supplementen zoals lijnzaadolie capsules van de tuinen, vitamine b forte, echinaforce weerstand, psylliumvezels capsules van de tuinen(spijsvertering), multivitamines a-z, guruana tabletten voor energie, chollera tabletten van de tuinen (darmen en energie). Ik heb PDS vandaar dat ik ook dingen inneem.
    Merk dat ik het dieet zat begin te worden, door gebrek aan lichamelijke fitheid en toch regelmatig honger. Psychisch is het ook wel zwaar aangezien je ook niet gezellig met andere mee kunt eten. Ik zie het dieet als een versneld steuntje in de rug voor bereiken van mijn doel, maar besef ook dat het daarna aan mijzelf ligt om het verder op een gezondere manier op te pakken. Als je objectieve informatie wilt over het dieet vraag je het niet aan consulenten van Cambridge en zoek je ook niet naar antwoorden op de sites van Cambridge. In mijn geval gaat het om een paar kilo en stop er binnenkort ook mee.

    Sterke punten
    Voordeel:
    1: je valt af
    2: niet nadenken over wat je gaat eten die dag
    3: psychisch voel ik mij stabieler en beter (mogelijk door het afvallen? Kan ook komen doordat ik voorheen veel suikers at en voeding kan je stemming beinvloeden)
    4. bewustwording van wat je normaal gesproken binnensnoepte op een dag aangezien je het nu niet meer mag!

    Zwakke punten
    Nadelen:
    4: verzuring na bvb trappen lopen en minder intensief kunnen trainen ivm verzuring en sneller vermoeid (volgens consulent praat ik onzin aangezien zelfs bodybuilders dit volgens haar doen en 4 uur per dag trainen en zij zelfs ook destijds). Praatjes, ik fitness al jaren en merk duidelijk verschil in kracht en energie.
    5: rond ongesteldheid duizelig gevoeld en slap
    6: toch honger eind van de dag ondanks dat je alle voedingsstoffen binnen zou krijgen
    7. ik merk dat ik minder snel herstel van spierpijn en lichamelijke klachten ( je lichaam heeft maar 500 kcal om op te teren, dus mogelijk gaat die energie niet snel naar dat soort zaken) Volgens consulent is dit onzin, maarja zij is dan ook degene die het dieet wil verkopen. Ik heb uitgerekend dat mijn lichaam in rust 1800 kcal verbruikt (normaal gesproken), als je dan wil afvallen trek je er nog 500kcal vanaf, dan nog kom ik op 1300 kcal.. Ik zit nu op 500 kcal per dag... Als mensen redelijk zijn, dan weetje dat dit echt erg weinig is.
    8. krampaanvallen in mijn benen gekregen vanaf week 6 van het dieet. Kan door tekort komen aan vitamines? Zonder dieet nooit gehad. (niet aan consulent voorgelegd gezien haar argumenten bij alles wat ik zeg)
    9. hoofdpijn komt en gaat, met name in het begin(drink 3 a 4 liter water per dag en alleen groene thee)
    10. In week 4 was ik qua vetpercentage aangekomen, vochtpercentage zelfde en qua gewicht afgevallen... Mijn conclusie: spierafbraak!!!! Consulent beaamde dit natuurlijk niet aangezien het dieet zegt dat het minimaal spierafbraak tot gevolg heeft. Ze had er geen verklaring voor, ze praatte er om heen. Ik mocht cambridge niet de schuld geven aangezien het volgens haar totaalvoeding is. uhuh

    Door mandy op 28 augustus 2013 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • 9 weken gevolgd en netjes 6 weken af en opbouw programma gevolgd. Viel in totaal 22 kg af. De stopwerk met avond eten vond ik niet fijn.
    Bleef op gewicht ( een jaar) totdat ik zwanger raakte. Toen vloog alles eraan.
    Mijn man volgde het 4 weken en viel 15 kg af. Helaas alles er weer aan door mee te eten met mij.
    Ondanks de zwakke punten overweeg ik weer een paar weken.
    Overgewicht is ook slecht!

    Sterke punten
    Valt snel af, elke dag resultaat op de weegschaal.
    Geen verleiding, je mag alleen de 3 producten.
    Elke week wegen bij consulente.
    Fit na de 1e week en geen hongergevoel.

    Zwakke punten
    Menstruatie bleef 4 maanden uit.
    Haar uitval
    Honger in opbouw programma.
    De repen mogen pas na 2 weken.
    Veel diarree.

    Door Marjo op 8 augustus 2013 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Ik heb de Cambridge 500 gedaan. Eerste 2 weken zijn zwaar.
    Daarna kreeg ik heel veel energie.
    Na tussen week ben ik overgestapt na de het Cambridge 800 programma, dit is met een maaltijd van 400 calorieën.

    Sterke punten
    Duidelijk en Helder

    Zwakke punten
    Eerste 2 weken zwaar

    Door Rob op 30 juli 2013 Reageer (1 reactie)

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.



Bezoek Cambridge Dieet

Schrijf je eigen review