Reviews van deze auteur

cambridge dieet; shake dieet kun je zelf ook samenstellen

Review over Cambridge Dieet

Beste dieters,

Vele van jullie zijn vol enthousiasme aan een shake dieet begonnen, ikzelf ook. Ik ben nu 3 weken mee bezig en ben inmiddels al 10 kilo mee afgevallen. In het eerste week heb ik de shakes van Cambridge dieet gebruikt. Omdat ik een biochemicus en erg nieuwsgierig persoon ben, heb ik kort na de start mezelf verdiept in de samenstelling van de shakes van Cambridge. Het zijn doodgewone proteïne (eiwit) shakes die verrijkt zijn met de nodige vitamines, mineralen, vetten en vezels. Het zijn goede producten die de dagelijkse supplementen die je nodig hebt bevatten. Desondanks vind ik ze misleidend en erg duur. Ten eerste als je een dergelijke shake zelf samenstelt of een reeds samengestelde shake koopt (bijv afslank eiwit van body en fitshop), ben je echt 6x goedkoper uit (0,40 € per shake) dan een dood gewone shake van Cambridge (2.35 € per shake).

Ten tweede de consulenten van Cambridge dieet vertellen echt niet meer dan wat er op internet staat, het zijn eerder kassa medewerkers van Cambridge. Mijn consulente heeft me letterlijk gedwongen om drie producten per dag te nemen, ik wilde het laatste shake van de dag vervangen door 200 kcal diner (geen koolhydraten bevattend, stukje gegrild vlees met salade) omdat ik graag met me familie aan tafel wil zitten. Dus afnemen van 2 shakes voor elke dag ipv 3 was niet mogelijk. Ze weigerde me te begeleiden als ik geen 3 producten per dag nam (mss werkt ze op provisie basis of deelt ze de winst). Volgens haar moest ik de drie producten nemen anders zou ik niet de nodige bouwstoffen binnenkrijgen. Ik slik al sinds me 20ste elke dag 2 supplementen pilletjes, nou deze twee bevatten meer bouwstoffen dan 10 CB shakes bij elkaar. Nee was nee. Ik voelde me net bij een onderhandelaar zitten dan bij een zogenaamde “dietiste”. By the way, waarom heten ze consulenten en niet diëtisten, heeft iemand zich dit wel eens afgevraagd?


Uiteindelijk heb ik besloten om mijn eigen dieet shake samen te stellen. Voor mensen die dit ook willen doen en vele euro’s willen besparen, mix het volgende bij elkaar:
1) koop proteïne shake met langzame eiwitten, deze worden langzaam verteerd en zo hou je veel langer een vol gevoel.
2) Voeg 1 gram vezels toe aan de shake voor een goede stoelgang.
3) Neem per dag 2x per voedingssupplementen pil (maakt niet uit welk merk)
4) Neem per dag 2x per essentiële vetten pil (maakt niet uit welk merk)
Je kunt ook een pre-mixed proteïne shakes kopen en deze aanvullen met wat er niet in zit (zoals afslank eiwit van bodyenfitshop.nl). Voor iemand die 5 maanden gaat CB-en betekent dit een besparing van 900 € (1057 € vs 180 €). Ik was zelf 128 euro kwijt voor 85 dagen shakes, 12 weken dus; bij de consulente had dit me 592 € gekost. Iedereen erg veel succes.

reacties: