Reviews van deze auteur

Ongezond

Review over ModiFast

Vol goede moed begon ik aan Modifast Intensive. Ik heb me strikt aan de voorwaarden gehouden en alleen op moeilijke momenten rauwkost gegeten. Ik dronk 1,5 liter water per dag en daarnaast nog groene thee zonder suiker en 1 keer per dag Opkikker kruidenbouillon. Ik heb ondanks dat ik genoeg water en thee dronk voortdurend last gehad van hoofdpijn, koortsachtig gevoel, futloos, duizelig, slaap (suffig) en een hongerig gevoel wat maar niet over wilde gaan. Ik heb op de derde dag 's avonds besloten ermee te stoppen. Je krijg 500 kcal per dag binnen (laat het 550 kcal zijn als je rauwkost en bouillon erbij naast eet) en dat is echt veel te weinig. Toen ik zo licht in mijn hoofd werd de derde dag besloot ik dat dit voor mij geen oplossing is om gewicht te verliezen. Ik was ermee begonnen omdat ziekenhuizen dit ook voorschrijven maar ik zou het echt niet aanraden. Ik heb bijna elke dag wel een pijnstiller tegen de hoofdpijn moeten nemen en kon op mijn werk nauwelijks functioneren. Ik ga gezonde recepten zoeken (o.a. speltbrood, magere yoghurt met lijnzaad). Koffie en thee drink ik al zonder suiker en melk. Voor mij geen Modifast Intensive meer. Ik heb het er niet voor over om mijn gezondheid op het spel te zetten door het volgen van een crashdieet. Ik ga het sporten weer oppakken en mijn eetpatroon veranderen.

Zwakke punten
ondanks het naleven van de voorschriften:

- voortdurend hongergevoel;
- hoofdpijn;
- duizelig;
- futloos;
- prikkelbaar;
- grote slaapbehoefte.

reacties:

Review: Ongezond

Ik ben het met bovenstaande niet eens maar dat zal geen verrassing zijn ;-).
Op 500 kcal leven is gewoon ongezond. Dat is wetenschappelijk bewezen en ik heb het helaas aan den lijve ondervonden. Het is pure geldklopperij. Gelukkig kon ik mijn ongeopende verpakkingen verkopen dus viel de schade qua geld nog mee.

Review: smerig, niet aan te raden!

ik vond het niet zozeer vies. Heb het maar 3 dagen gedaan en toen was ik het zat. Had er geen zin in om steeds bijna flauw te vallen. Je kunt gewoon niet op 500 kcal per dag leven. Dat is echt haast gevaarlijk.