Reviews van deze auteur

Meng de shakes met yoghurt - minder zoet en dus eetbaar

Review over Weight Care

Ik heb zowel Weight Care als Modifast geprobeerd en beiden zijn prima, maar Weightcare heeft meer variatie in 'hartige' maaltijdvervangers, die ik ook lekkerder vond dan de noedelsoep van Modifast. Vooral de boerenomelet was een aangename verrassing. De lunchrepen pinda-nougat van Weightcare vind ik echt heerlijk, maar heb wel het idee dat ik een Snickers aan het eten ben voor de lunch.

Wat ik sowieso niet begrijp van zowel Modifast als Weight Care is dat de shakes en de toetjes zo vreselijk zoet moeten zijn. Die van Modifast zijn helemaal mierzoet - dat lust toch niemand?! Maar ik heb dé oplossing: ik meng de shakes/toetjes met yoghurt. Zelf ben ik nogal verzot op Alpro Mild & Creamy Ongezoet (sojayoghurt), daar zitten ook relatief weinig calorieën in. Ik ben niet zuinig: ca 250 ml yoghurt per shake. Die extra calorieën zijn geen 'slechte' calorieën en het vult heel erg goed, geen hongergevoel erna. Omdat je er zoveel poeder bij doet, doe ik er ook een half glaasje water bij anders wordt het te dik. En dan meng ik het met de handmixer lekker luchtig. Het lekkerst is het als je dit de avond van te voren doet en dan in de koelkast zet, dan wordt het een heerlijk luchtige mousse. Eventueel kun je er ook wat lijnzaad doorheen doen voor de vezels.

Op deze manier vond/vind ik het echt heel goed vol te houden. En als ik echt trek heb, neem ik een drinkbouillonnetje.

Dus: maak lijnen een beetje leuker voor jezelf (maar toch gezond) en voeg (soja)yoghurt toe aan de shakes/toetjes. Succes!

Sterke punten
- avondmaaltijd-vervangers zijn erg smakelijk
- lunchrepen ook heerlijk (wel gevaar dat je daardoor overstag gaat om er nóg een te nemen)

Zwakke punten
- shakes te zoet, waarom zoveel suiker?
- er wordt op de verpakking niet (duidelijk) vermeld dat je er 2 stuks fruit per dag bij mag eten plus rauwkost. Wist ik dus niet.

reacties: