Reviews van deze auteur

sinaasappelshake

Review over ModiFast

Hallo,

Ik volg een aangepaste versie van het modifastdieet (gebruik er ook de tussendoortjes bij) als pre-operatief dieet.
Zelf gebruik ik alleen de smaken aardbei, banaan en vanille, maar weet dat de sinaasappelsmaak bij de kruidvat te verkrijgen is.

Sinds ik begonnen ben, een paar dagen terug, heb ik erg last van darmkrampen, soms ook van mijn maag. Terwijl ik juist aan mijn maag geopereerd ga worden...
Ik gebruik gelijkertijd een anti-bioticakuur. Wellicht heeft het daar mee te maken. Zijn er meer mensen die last kregen van hun darmen (of misselijkheid) tijdens het gebruik van Modifast producten?

Groetjes

reacties:

Review: snel afvallen

Beste Denise,

Ikzelf heb geen last van diarree, wellicht omdat ik een aangepaste versie volg en dus wel wat vast voedsel binnen krijg. Als je je er echt zorgen om maakt, kun je even contact opnemen met je huisarts, of eventueel toch een voedingsconsulente in de arm nemen.
In de gebruiksaanwijzing van Modifast staat dat je ontlasting kan veranderen (verminderen). Als je een gevoelig lichaam hebt, kun je hier sneller op reageren. Modifast is wellicht voor een hoop mensen prettig in het begin, het blijft kunstmatig spul.

Ikzelf heb een spastische darm en loop sinds het begin van Modifast met krampen. Dusdanig dat ik mij ziek op werk heb moeten melden.

Indien het volledige dieet moeilijk is, kun je de avondmaaltijd misschien vervangen door een laag calorieen gerecht, bijvoorbeeld een volkoren boterham met 20+ kaas?

Wat een hoop mensen niet weten is dat je door het Modifast te gebruiken, geen jodium en vezels binnen krijgt. Die zitten niet tot in zeer kleine mate in de shakes. Dat zijn 2 producten die je darmen nodig hebben om hun werk te kunnen doen. Jodium kan je beter niet extra toevoegen zonder overleg met je huisarts, maar vezels kun je in allerlei vormen bij de reformwinkel halen.

Ik hoop dat je hiermee geholpen bent!

Succes!