Teleurgesteld

In november 2021 een liposuctie aan mijn buik en rug gehad. De vetrollen op mijn rug zijn enigzins weg, wat fijn is. Maar voor mijn buik is niks veranderd. Nog steeds dik en mijn vel hangt nog even veel. En dat terwijl ik zelf nog extra ben afgevallen door dieet en sporten. Ik woog voor de ingreep 80 en nu 75. Ook het zogenaamde inwendig korset door bindweefsel is niet uitgekomen. Bij de minste gewichtstoename komt het meteen weer op mijn buik. Dat zou niet meer gebeuren volgens de arts. Het bindweefsel zou alles afsluiten. In het kort, ik ben teleurgesteld. Veel geld kwijt en minimaal resultaat.

Sterke punten
Lieve verpleegster

Zwakke punten
Totaal geen nacontrole.

Bezoek BCAS kliniek Reviews over BCAS kliniek

4 reacties

Geachte Mevrouw,

Het lijkt ons vreemd dat u niet op controle bent geweest 6 maanden na liposculptuur. Het is volledig gratis zoals het in detail uitgelegd is op schriftelijke richtlijnen na liposculptuur die u heeft meegekregen tijdens het intake gesprek.

Zoals u weet, wij hebben gedurende 1 uur tijdens de consultatie en nog gedurende 20 minuten op uw kamer in detail uitgelegd betreft nazorg: eerste 2 dagen compresjes en dan papieren pleistertjes om de 3 dagen vervangen ter hoogte van de hechtingen van 3mm tot de hechtingen vanzelf oplossen in de loop van de 4e week. Voor de meeste patiënten is het absoluut geen probleem om dit zelf te doen. En daarom organiseren wij geen standaard nazorg bij ons in de kliniek terwijl de arts telefonisch permanent bereikbaar is in geval van vragen.

De reden dat u niet op controle-evaluatie gesprek bent geweest 6 maanden na de behandeling weet u best zelf. Nochtans denken wij dat de lijst van uw dagelijks gewicht die wij vragen op te stellen van week 2 tot week 8 na de behandeling niet bestaat. Met andere woorden: u schrijft dat u weegt 75kg begin juni 2022 terwijl u 75kg reeds moest wegen 8 weken na liposculptuur: begin januari 2022. Het verwijderd vet stond op uw kamer in steriele containers en uzelf en de begeleidend persoon konden het zien en ev. een foto nemen. Na het afnemen van de zwelling en verdwijnen van restjes van infiltratievloeistof - 8 weken na de behandeling - moest u al 75kg wegen en dit gewicht 4 maanden lang aanhouden om het aangemaakt bindweefsel optimaal te laten inkrimpen. U hebt in uw dossier getekend dat u deze uitleg begrepen hebt en u dit zal opvolgen.

Het lijkt ons dat dit niet gebeurd is. Dit is de reden waarom het aangemaakt bindweefsel niet voldoende kon inkrimpen. Gewichtscontrole/niet zwaarder worden is cruciaal om de behandelde ruimtes vetvrij te houden om het aangemaakte bindweefsel te laten inkrimpen. Wij zien geen bewijs van uw gewichtscontrole gedurende de eerste 8 weken na liposculptuur.

Zoals het reeds uitgelegd is, tijdens consultatiegesprek, wij zijn heel verschillend van buiten maar weefselherstel binnenin/aanmaak van bindweefsel gebeurt op identiek dezelfde manier bij alle gezonde personen.

Met andere woorden: u hebt het korset van aangemaakt bindweefsel maar die kan niet voldoende inkrimpen, vooral ter hoogte van uw buik, en dit is omwille van niet voldoende controle van uw gewicht.

Het spijt ons dat we dit nogmaals publiek moeten uitleggen.

Gezien dat we uw identiteit niet kennen kunnen wij geen door u getekende overeenkomst van uw medisch dossier publiceren waar u bevestigt dat u deze uitleg begrepen hebt (na 1 uur en 20 minuten uitleg) en schriftelijk heeft meegekregen op de dag van de behandeling. Mits wij uw identiteit zouden kennen zouden wij de genoemde overeenkomst publiceren op basis van recente wet van medical disclosure.

Wij hopen dat bij deze de lezers beter kunnen begrijpen dat het resultaat niet alleen afhangt van de inspanningen van de kliniek maar ook van de patiënt zelf. Het is evident dat wij niet kunnen toveren: het verwijderd vet moet gedurende 8 weken + 4 maanden verwijderd blijven om het aangemaakt bindweefsel te laten inkrimpen en daarom vragen wij de patiënt om dagelijks te wegen en geven wij zelfs instructies betreffende de voeding om toename van gewicht te kunnen anticiperen.

Hoogachtend,
Directie van BCAS Kliniek

Hier wil ik toch wel even op reageren.

Deze opmerking vind ik zeer ongepast. "De reden dat u niet op controle-evaluatie gesprek bent geweest 6 maanden na de behandeling weet u best zelf." De reden waarom ik niet op controle kwam was omdat de arts tegen mij heeft gezegd dat ze dit maar zelden doen omdat dit niet nodig zou zijn.

Verder heb ik netjes mijn corset zelfs 9 weken gedragen en iedere week mijn gewicht bijgehouden. En ja, ik woog minder dan 75 kilo eind januari terwijl ik voor een goed effect niet minder dat 76 zou moeten wegen volgens de arts. En niet de 75 die u nu zegt.

En ik ben daarna zelfs tot onder de 74 kilo afgevallen. Toen ben ik weer iets bijgekomen en woog ik weer 75 kilo. Echter dat gewicht kwam meteen op mijn buik erbij. Wat dus niet mogelijk zou zijn volgens de arts. In het kort, ik heb niks verkeerds gedaan om het genezingsproces of het bindweefselproces in de weg te staan. Maar ik zag al meteen nadat ik het corset compleet mocht afdoen, dus na 9 weken in mijn geval, dat mijn buik nog steeds dik was en dat mijn vel nog steeds hing ondanks dat ik zelfs onder het streefgewicht zat .

Hier heb ik zelfs nog over gemaild. Ik kon idd hierover bellen, maar dat heb ik niet gedaan omdat er toch geen woord tussen te krijgen is en dat er gewoon een standaardverhaal wordt afgeriedeld.

Overal is mijn lichaam slanker, behalve mijn buik, net waar ik dit graag wilde en waar ik ook die 3100 voor heb betaald. Maar goed, ik begreep al van andere klachten over deze ingreep dat jullie het zouden gooien op het niet behalen van het streefgewicht zodat het mijn fout zou zijn. Helaas in mijn geval kunnen jullie dit niet als excuus gebruiken.

Ik wilde dit ook laten doen en dacht wat een goede kliniek. Tot dat ik al die zelfde reviews zag met dezelfde klachten en AL DIE ZELFDE simpele standaard antwoorden met van die GROTE ONBESCHOFTE letters erin en die eigenlijk als je kei goed leest geen eerlijk antwoord terug geven, maar alleen zich zelf aan het verdedigen is. Ik ben blij dat er eindelijk iemand ff terug reageert op deze kliniek. Goed gedaan!!! 👍🏼

Idem verhaal hier, korset 11 weken 24/7 gedragen met uitzondering van 10 minuten per dag om te douchen (pas na 2 weken). Zelf extra korsetten zelf bijgekocht om de bovenzijde van de torso in te binden en om de korsetten om de beurt te kunnen wassen. Die extra korsetten waren strakker en bedekte het hele lichaam en kosten maar 45€ per stuk ipv 400€.
Mezelf op een dieet gezet van ruim minder dan 2000kcal en het enige wat ik verminderd ben in gewicht is wat overeenkomt met de yazio app. Van die zogezegd 5kg vet die verwijderd is (en die dus vanaf dag 1 er af zou moeten zijn) heb ik niets gemerkt.
Ik overweeg om klacht in te dienen voor oplichting als er nog meer zijn stuur maar whatsappje naar 0031620618503

Bezoek BCAS kliniek Reviews over BCAS kliniek

Schrijf een reactie op deze review

Stuur me een email als iemand een review schrijft over BCAS kliniek
Stuur me een email als iemand reageert op mijn review
Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden