17 Dagen Dieet - Ervaringen, Reviews en Klachten

Last updated: 24 mei 2017
17 Dagen Dieet Logo
  1. 17 Dagen Dieet
  2. Wat is het 17 dagen dieet?
  3. De vier cycli van het 17-dagendieet
  4. Voor- en nadelen van het 17-dagendieet
  5. 17 Dagen Dieet Reviews
  6. Schrijf ook een review over 17 Dagen Dieet

Niet tevreden over 17 Dagen Dieet? Probeer dan eens Paleo Dieet.

17 Dagen Dieet

Het 17 dagendieet is het bestsellerdieet van dit moment! Dr. Mike Moreno schreef maar liefst drie boeken om je gezond, snel en veilig te laten afvallen. Dr. Mike Moreno heeft een huisartsenpraktijk in San Diego en is initiatiefnemer van Walk with your Doc. Hij past zelf gezonde gewoontes toe op het gebied van eten en bewegen in zijn dagelijkse leven, en is ervan overtuigd dat iedereen dat zou moeten en kunnen doen. Hij is de bedenker van: Het 17 dagendieet.

17 Dagen Dieet Details

Hits: 678

URL: http://www.17dagendieet.nl/

Categorieėn: Eetgewoontes

Reviews: 0

Wat is het 17 dagen dieet?

Het 17-dagendieet is een koolhydraatarm dieet. In tegenstelling tot andere koolhydraatarme dieetprogramma's heeft, zijn er in dit dieet perioden waarbij koolhydraten in beperkte mate zijn toegestaan en gegeten worden.

Afvallen met het 17-dagendieet gebeurd in vier cycli.
Het 17-dagendieet bestaat uit vier cycli van zeventien dagen. Je start iedere dag met het drinken van 250 ml warm water met het sap van een halve citroen of limoen. Bij het 17-dagendieet worden geen voedingsmiddelen verboden. Eke cyclus heeft zijn eigen regels, het verschilt dus steeds wat er gegeten wordt.

De vier cycli van het 17-dagendieet

Cyclus 1: versnellen (dag 1 tot en met 17)
In de eerste cyclus stop je met het eten van koolhydraten. Je mag dus geen wit brood, rijst, pasta’s en koekjes enzovoort. In deze fase ga je vet verbranden en is het mogelijk om wel 7 kilo te verliezen in gewicht. Dit komt door het beperken van de hoeveelheid koolhydraten in combinatie met weinig calorieën.

In deze fase ligt de nadruk op het eten van eiwitten uit vlees, vis en eieren. Ook groenten mogen flink gegeten worden. Naast het drinken van je dagelijkse glas water met citroen, drink je vooral veel groene thee.

Aanpassen van je voeding is niet voldoende. Het wordt aanbevolen minimaal 17 minuten per dag intensief te bewegen. Dit kan een stevige wandeling zijn of een actieve work-out in de sportschool of op de hometrainer.

Heb je na 17 dagen je streefgewicht bereikt, dan mogen volgens het boek cyclus 2 en 3 overgeslagen worden en gelijk naar cyclus 4 gaan. In cyclus 3 worden wel de beste tips gegeven over een gezond voedingspatroon; en dat is precies de informatie die je nodig hebt om niet te vervallen in oude gewoonten.Volg daarom gewoon het volledige dieet.

Cyclus 2: verbeteren (dag 18 tot en met 34)
In de tweede cyclus wissel je 'versnel-dagen' (uit cyclus 1) af met 'verbeterdagen'. Tijdens de verbeterdagen mag je een aantal voedingsmiddelen nuttigen die eerst verboden waren, zoals meerdere soorten vlees. Granen, peulvruchten en aardappelen zijn ook beperkt toegestaan. In deze cyclus er tevens aangeraden om dagelijks 17 minuten bewegen.

Cyclus 3: veranderen (dag 35 tot en met 52)
De nadruk van het dieet blijft op het eten van voornamelijk eiwitten en groenten. Maar ook in deze cyclus worden er weer extra voedingsmiddelen toegestaan. Zo mag er pasta gegeten worden en één drankje met alcohol per dag. De bedoeling van de derde cyclus is het aanleren van een gezond voedingspatroon met portiecontrole. Bewegen blijft belangrijk in deze fase.

Cyclus 4: volharden (dag 53 tot en met 69)
Deze laatste cyclus duurt eigenlijk langer dan 17 dagen; het is namelijk de bedoeling dat dit dieet voor de rest van je leven wordt volgehouden zodat je niet aankomt. Tijdens deze cyclus mag je in het weekend weer alles eten en drinken wat je lekker vindt. Door de week kies je voor de voedingsmiddelen uit cyclus 3. Dat zijn dus voornamelijke eiwitten en groenten.

Voor- en nadelen van het 17-dagendieet

Voordelen van het 17-dagendieet:
• Variatie in de voeding,
• Voldoende fruit en groente,
• Voldoende vochtinname (let op: koffie en thee tellen niet).
• Er wordt aangeraden om dagelijks te bewegen,
• Er worden veel praktische tips gegeven in het boek, bijvoorbeeld over goede keuzes maken wanneer je uit eten gaat, hoe je omgaat met wisselende werktijden en voedselallergieën.
• De recepten in het boek zijn gemakkelijk te maken en er worden ook trainingsschema’s aangeboden.

Nadelen van aan het 17-dagendieet:
• Het eten van minder koolhydraten eten zorgt ervoor dat de vetopslag van het lichaam wordt aangesproken. De vetreserves van het lichaam worden echter alleen kleiner wanneer er meer energie verbrandt wordt dan dat er binnenkomt. Het maakt dan niet uit of deze energie uit koolhydraten of vetten komt.
• Niet alle adviezen die in het boek worden vermeldt zijn wetenschappelijk onderbouwd. Zo wordt er aangeraden na 2 uur in de middag geen koolhydraten te nuttigen. Het is niet bewezen dat het tijdstip van eten invloed heeft op je gewicht.
• Het menu voor de eerste 17 dagen bevat gemiddeld minder dan 1000 calorieën, dit is behoorlijk weinig.
• Er zit veel cholesterol en erg weinig vezels in dit dieet. Uiteindelijk zal je ook een tekort krijgen aan belangrijke voedingsstoffen omdat er te weinig vitaminen en mineralen zitten in de voeding wat wordt aangeraden tijdens het dieet. Is zit met name een tekort aan ijzer, zink, vitamine A en vitamine B1.
• Het voorbeeldmenu van de vierde cyclus bevat gemiddeld iets meer dan 1000 kcal. Hier zitten ook weer te weinig vitaminen en mineralen in de voeding. Het is dus niet verstandig de vierde cyclus voor een langere periode te volgen.
• Het 17-dagendieet is niet geschikt voor mensen met diabetes.Reviews en Ervaringen over 17 Dagen Dieet

Er zijn nog geen reviews geschreven over 17 Dagen Dieet

Schrijf ook een review over 17 Dagen Dieet

  • je e-mailadres is niet zichtbaar voor andere bezoekers
  • Je ontvangt een bevestigingse-mail op je e-mailadres!


Ja, ik zou 17 Dagen Dieet aanbevelen aan vrienden/bekenden
Nee, ik zou 17 Dagen Dieet aan niemand aanbevelen
Niet van toepassing / Geen mening


Stuur mij een e-mail wanneer iemand een nieuwe review over deze website schrijft

Stuur mij een e-mail wanneer iemand op mijn review reageert

Door het plaatsen van deze review ga ik akkoord met de algemene voorwaarden

Bezoek 17 Dagen Dieet


Home » Eetgewoontes » 17 Dagen Dieet