Reviews van deze auteur

Prima site... totdat je een afwijkende mening hebt of discussie begint...

Review over Weegclub

Weegclub is een site waar crash-dieten en het om zeep helpen van het metabolisme verafgood worden met als enige doel het verliezen van een paar kilo lichaamsgewicht op de korte termijn. Sonja Bakker, de zelfbenoemde crash-halfgodin bij uitstek wordt er verheerlijkt. Deelnemers aan de weegclub zijn over het algemeen huisvrouwen varierend van volslank tot moddervet die in de aanloop van de zomervakantie kilo's kwijt willen raken zodat ze met enig fatsoen hun nog altijd vadsige lijven in badpak of bikini kunnen vertonen op de zuideuropese stranden.

Discussies en kritische uitlatingen ten aanzien van crash-dieten worden niet getolereerd, sterker nog, die hebben per direct een ban van het forum tot gevolg, zonder waarschuwing, uitleg of recht op weerwoord. het crash-dieet is heilig en afslank-goeroe Ellen (zelf al jaren bezig haar BMI onder de 30 te krijgen) ziet toe dat haar mede-dikkerds niet worden blootgesteld aan goede voedingsadviezen, trainingsschema's en ervaringen van succvolle sporters die hun lichaam jaren achtereen in een gezonde balans weten te houden.

Ik had mijn ban binnen een dag te pakken, nog voor ik ook maar 1 letter op het forum heb kunnen publiceren. Nu zit ik daar niet mee, want deze site heeft niets goeds te brengen. Ik heb wel medelijden met al die volgevreten vrouwen die hun ziel hebben verkocht aan Sonja Bakker en Ellen van de weegclub.

Sterke punten
Geen

Zwakke punten
- Discussies niet toegestaan (op straffe van directe ban)
- Gezonde adviezen (voedingsschema's, trainingsschema's) niet toegestaan (op straffe van directe ban)
- Verheerlijking van crash-dieten zonder de consequenties te benoemen

reacties:

Review: Prima site... totdat je een afwijkende mening hebt of discussie begint...

Koos, Frank, Christal en alle andere geïnteresseerden, het is buitengewoon boeiend om te zien hoe zich hier een discussie ontvouwt. Hoe graag had ik deze discussie op het forum van de weegclub zien plaatsvinden! Natuurlijk, meningen verschillen en niet iedereen is even begenadigd in het verwoorden van een mening en het formuleren van de juiste argumenten. Maar laten we daar eens doorheen kijken en de verschillende partijen met hun argumenten naast elkaar leggen. Wie de site van bodynet bezoekt zal naast trainingsschema's, trainingslogs en stoeremannenverhalen een keur aan wetenschappelijke artikelen aantreffen waarin de werking van het menselijk lichaam en de relatie met training, rust en voeding uitgebreid aan bod komt. Natuurlijk ligt het accent op artikelen die relevant zijn voor de krachtsporter, maar ik denk dat het geoorloofd is om te stellen dat het merendeel van de artikelen van toepassing is op elk individu. Een aantal basisprincipes rondom de werking van het menselijk lichaam en het metabolisme zijn geldig voor iedereen, ook niet-sporters. Het negeren van deze feiten en ontlopen van iedere vorm van discussie is volgens mij precies het punt wat tot irritatie heeft geleid. Het is daarom jammer om te zien hoe het onderwerp van de reacties verschuift naar "een infiltratie door bodynet" en "ruzie zoeken". Als dat de conclusie is, is de boodschap nog altijd niet overgekomen.

Christal, jouw reactie en waardeoordeel kan ik niet serieus nemen. Een geschreven stuk als voorbeeld van gedrag beschouwen en intelligentie als antoniem voor minachting naar voren brengen zijn twee beweringen die ik niet kan volgen. Dat jij een korte uiteenzetting vervolgens als alleszeggend over een persoon beschouwt doet mij vermoeden dat je geestelijke vermogens te beperkt zijn voor een discussie op welk niveau dan ook. Wat mij betreft kun je je de moeite besparen om hierop verder nog te reageren, de schade die je jezelf toebrengt zal er alleen maar groter door worden.

Review: Prima site... totdat je een afwijkende mening hebt of discussie begint...

Wat ik over vrouwen schreef zegt niets over mijn vrouw-beeld, het zijn alleen waarnemingen. Ook een gevoel van medelijden herbergt geen waardeoordeel in zich. Dat ik het beestje bij de naam noem en meer dan eens in verschillende bewoordingen aangeef dat de leden van de weegclub te zwaar zijn mag ook geen verbazing wekken. Je wordt lid van de weegclub omdat je te dik bent, dat lijkt me duidelijk. En of ik dat nou dik, vadsig of volgevreten noem, het komt allemaal op hetzelfde neer. Als ik de woorden corpulent, volslank, gezet of mollig had gebruikt was de boodschap niet anders geweest.

Waar ik wel moeite mee heb is die laatste zin, die maar liefst vijf onwaarheden bevat. Ten eerste was mijn reactie een individueel initiatief, niet in samenwerking met, in opdracht van of namens anderen. Ten tweede heb ik geenszins het doel om de weegclub om zeep te helpen, ik kan ook nergens uit afleiden dat ik die intentie zou hebben gehad. Vervolgens word ik afgeschilderd als iemand zonder fatsoen hetgeen me eveneens doet afvragen waarop deze uitspraak is gebaseerd. Het vermoeden dat ik anabolen zou gebruiken kan ik resoluut ontkrachten. Sterker nog, de gedachte om anabolen te gebruiken is nog nooit bij me op te komen. Ten slotte, groot worden is niet mijn doel. Ik doe aan krachttraining ter ondersteuning van mijn hardlooptraining. Overdadige spiermassa beschouw ik in mijn geval als ballast en is nadrukkelijk ongewenst.

Belgje, het gooien met modder gaat je niet goed af. Voorts wil ik ieder die deze pagina leest erop wijzen dat het de bedoeling is om een review over dieetwebsites te schrijven, niet om de reactie van een ander te bekritiseren of om de schrijver van een review persoonlijk aan te vallen of te beschuldigen van allerlei kwalijkheden. Dat is niet netjes en doet het nut van deze website bovendien teniet.

Review: Prima site... totdat je een afwijkende mening hebt of discussie begint...

Wat een ongelooflijk stel anti-personen is hier bezig zeg. Ik tel twee personen met een kritische houding en regent het meteen commentaar. Kijk gewoon niet op een review-stie als je niet tegen kritiek kunt! Daar is deze site toch óók voor bedoeld. Duh!!! En alles bij elkaar zie ik alleen maar kritiek op de personen die zogenaamd verkeerd bezig zijn. Schrijf liever wat positiefs over die site, daar hebben anderen ook nog wat aan. Jullie zijn wel heel snel op je pik getrapt en ik snap niet waarom jullie je alles zo persoonlijk aantrekken. Is dat soms een eigenschap van dikzakken dat ze alles meteen als een persoonlijke aanval opvatten? Nu snap ik ook wel dat jullie dikkerdjes vaak achter je rug worden uitgelachen en dat het leven als vetlap niet meevalt, maar dan hoef je je toch niet meteen zo af te reageren? Ze zeggen altijd dat dikke mensen zo gezellig zijn maar daar merk ik bij jullie niks van. Om van een olifantenhuid nog maar niet te spreken!