Afvallen

De redenen dat ik bij Yousef een afspraak had gemaakt zijn als volgt: uit informatie verkregen op internet (o.a. website) kreeg ik het gevoel dat ik door Yousef geholpen kon worden.

Ik was mij er al van bewust dat mijn snoepverslaving waarvoor ik besloten had eindelijk hulp te gaan zoeken, niet een op zichzelf staand “probleem” was. Op de site, Hypnohelp.nl gaf Yousef aan mensen met verschillende klachten te kunnen helpen. Ik concludeerde dat ik bij Yousef op het juiste adres was, mochten er inderdaad andere achterliggende problemen een rol spelen.


De methode die zou worden aangewend - emotionele healing- om het probleem op te lossen, lag mij wel. Andere methoden hadden bij mij gefaald. In de loop der jaren ben ik gaan beseffen, dat ikzelf de enige was die het probleem kon oplossen. Voedingsadviezen, dieet lijsten en andere wetenschappelijk bewezen methodes hadden weinig tot geen resultaat gehad. Rationeel wist ik precies hoe het zat, maar emotioneel was het een andere zaak.

Bovendien bleek uit ervaring dat het mij wel lukte om tijdelijk mijn verslaving de baas te blijven, maar dat het mij aan iets ontbrak om het lang vol te houden. En Yousef gaf juist aan blijvende resultaten te boeken.


Ook het kunnen regelen van een afspraak op zeer korte termijn vond ik belangrijk. Het besluit was genomen en ik wilde dan ook meteen doorpakken, en niet weken of maanden wachten, zoals bij een heleboel andere hulpverleners het geval bleek te zijn. De flexibiliteit heeft absoluut een grote rol gespeeld. Zoals bij het inplannen van afspraken (in het weekend) en de bereidheid om het eerste gesprek “ life” te houden, in plaats van telefonisch zoals bij Yousef gebruikelijk is.

En last but not least dat het probleem in een korte periode opgelost zou worden. Geen lange behandelperiode. Dat was voor mij doorslaggevend. In verband met mijn drukke baan, heb ik eigenlijk weinig tijd voor problemen van persoonlijke aard.Corona had een verergering van mijn snoepverslaving met een sterke gewichtstoename tot gevolg. Toen ik maanden na Corona- ondanks verwoede pogingen om af te vallen- voor mijn volle kledingkast stond, maar toch nog steeds niets had om aan te trekken, omdat ik niet meer in mijn kleren kon, was de maat voor mij vol.
Mijn man was ook flink aangekomen, dus besloten we er samen voor te gaan, zodat we elkaar ook zouden kunnen steunen hierin. na het eerste contact met Yousef was ik erg hoopvol gestemd.


Mijn probleem was het snoepen. Tenminste 1 zak snoep of drop per dag, koekjes etc. Ik ervoer een onbedwingbare dwang om rond 4 uur ’s middags te snoepen. En de zak moest dan ook op. Ik bedacht allerlei smoesjes om het snoepen te rechtvaardigen: beloning voor het harde werken, voor de stress van het werk, ik had er al 8 uur op zitten, mijn lichaam had het nodig omdat mijn suiker te laag was etc. etc. En ’s avonds na het avondeten voor de gezelligheid etc. etc. Mijn leven werd gedomineerd door het snoepen. Bij het halen van boodschappen, ging het meer om wat voor snoep er werd gehaald, dan wat er gegeten ging worden.
Ik kan me de tijd niet heugen dat ik het snoepprobleem niet had. Maar alleen is het in de loop der jaren veel erger worden.

Ik heb het probleem zonder het hulp van Yousef niet kunnen oplossen, omdat ik het niet snoepen zag als een verbod!. En nu zie ik het niet snoepen als iets waar ik bewust voor kies. Ik wil niet snoepen, ook al mag ik het wel.Ik het begin had niet echt een voorstelling van hoe sessies zou zijn. Ik hoopte alleen dat ik mij niet had vergist en dat we met iemand te maken zouden hebben die alleen in mijn probleem geïnteresseerd zou zijn.Ik heb de sessies als zeer positief ervaren. Yousef luistert en analyseert erg goed. Hij heeft veel mensenkennis. HIj laat jezelf inzicht krijgen in je probleem. Vraagt naar jou eigen oplossingen hiervoor en dringt niet zijn eigen mening op. Hij geeft adviezen die wetenschappelijk onderbouwd zijn. Hij heeft veel empathie. Naar mijn idee is Yousef een goede coach en psychotherapeut.


Nu na de sessies sta ik sterk in mijn schoenen met betrekking tot de snoepverslaving. Maar daarnaast zijn er vele ander zaken aan de orde geweest tijdens de sessies, en ook daarvoor heb ik hulp mogen ontvangen. Ik heb bovenal geleerd mezelf te zijn!


Na de sessies heb ik een mandje handvatten meegekregen om mijn doelen sneller te kunnen bereiken. En tips meegekregen waardoor ik mij nog gelukkiger kan voelen.Ik zou tegen mensen zeggen die willen afvallen en eraan toe zijn, zoek hulp en doe iets als je van je probleem snel af wil en probeer dat te doen door hulp te zoeken die bij je past!


Het meest belangrijk ding dat ik bereik heb na de sessies is dat ik zelf bewust bepaal wat ik wil en wat ik doe. En niet mijn onderbewuste het stuur laten overnemen.

Bezoek Hypnohelp Reviews over Hypnohelp

Schrijf een reactie op deze review

Stuur me een email als iemand een review schrijft over Hypnohelp
Stuur me een email als iemand reageert op mijn review
Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden