Reviews van deze auteur

Van maat 46 naar maat 38

Review over ModiFast

Ruim 25 kg afgevallen met behulp van Modifast. lengte 1.70 en van 92 kg naar 66.3 kg. Redelijk goed volgens de richtlijnen gedaan, eerst 3 maaltijdvervangers per dag en daarna opbouwend met lichte maaltijden weer begonnen.
Het is geen wondermiddel maar een hulpmiddel ! het geheim is nog steeds je eigen motivatie en doorzettingsvermogen, dus als je er echt klaar voor bent kies dan een dieet wat jou het meest aanspreekt ! Ik koos dit omdat ik geen calorieen wilde tellen of punten of wat dan ook, gewoon simpel een zakje mengen met water of melk. En de smaken vond ik heel erg goed te doen. (lekker is een groot woord). Had eerst een verpakking al uitgeprobeerd.
De eerste weken vlogen de kilo's er af ! gemiddeld 2 a 3 kg per week. Na de 1e 10 kilo was het "doorbikkelen" soms maar 3 ons per week er af ! maar je valt nog steeds af! Dagelijks lijstje met gewicht bijgehouden.
Ging op een gegeven moment toch weer 1 a 1,5 kg p.week afvallen en met 3 mnd zo'n 20 kg er totaal af.
Ik heb alleen de 3 smaken shake's en 3 smaken pudding gebruikt. dus geen repen etc.etc. Ook niet gesport, heb ik een enorme hekel aan, wel helpen verbouwen, dus de vrijgekomen energie kon ik goed kwijt !
Heb 1 dag met enorme hoofdpijn op bed gelegen vermoedelijk van de afvalstoffen die niet weg konden uit mn lichaam, door te weinig drinken ?
En toen ik maaltijden mocht gaan eten, gebruikte ik vezels en snijkoek, voor de stoelgang.
Nadat ik mn streefgewicht had bereikt ben ik toch nog extra ruim 5 kg afgevallen door mijn veranderde eetpatroon. Niet meer snoepen 's avonds, alleen wat snoepen in het weekend.
Iedereen weet onderhand wel wat gezonder eten inhoud, en nu na 4 maanden schommel ik nog steeds rond de 66 kg.
Ik houd mn gewicht goed in de gaten zodat er niet opeens 2 of 3 kilo bijzit, en gebruik een paar keer in de week s'ochtends nog een shake tot aan het middageten.
Crashdieet of niet, vetweefsel of spierweefsel, het maakt mij niet uit ! mn overgewicht is er af ! En dat snoep of wat dan ook laten staan doe ik liever dan weer kleding in de grote maten winkels te moeten gaan kopen of me ongelukkig in de spiegel te zien! Niemand veroordelend of betweterig zijn, dit verhaal, meningen en ervaringen gelden dus gewoon puur voor : JUST ME !

Sterke punten
vastgestelde porties, eenvoudig te volgen.

Zwakke punten
hoofdpijn/misselijk bij vermoedelijk toch te weinig drinken.
geen vezels in de voeding.

reacties:

Review: Van maat 46 naar maat 38

hoi muntje !
Ja, ik heb ook de fase van minimaal afvallen gehad.
Eerst verlies je vooral vocht en nu gaat het afvallen echt beginnen !
Ik eet (ook nu nog) tussen de middag vaak (2 stuks) crackers of knackebrod (soms roggebrood of snijkoek) met onder andere 20+ kaas, tzaziki, rookvlees, fricandeau, sandwich spread, rosbief, kipfilet, soms tomaatje en komkommer op de tzaziki en een 1 cup a soupje, meestal kip of rundvleessmaak, of een bouillon. Nu varieer ik dat met brood maar zonder (room!) boter en nog steeds houd ik rekening met het soort beleg ! dus absoluut geen corned beef, cervelaatworst, pate etc.etc. Mocht je een keer trek hebben in een gebakken eitje, koop dan speciale braadfolie bij Bl... dan kun je de folie in de koekepan gebruiken en het eitje zonder vet bakken!
En je kunt natuurlijk ook rijstwafels/matzes of een beschuitje eten. Ik heb ook een keer zelf jam gemaakt van pruimen, die toch op de fruitschaal bleven liggen, in een pannetje met laagje water, inkoken, velletjes verwijderen en wat gelatinevelletjes erin oplossen (uiteraard zonder suiker !) maar 10 min. werk. kan natuurlijk ook met aardbeien etc.
Heel veel succes!!!! Een periode van weinig afvallen werkt niet echt motiverend, maar de aanhouder wint ! Ik sta nog steeds elke dag vol trots en verwondering naar mezelf te kijken! het is het allemaal meer dan waard geweest! Succes!!